Participă la ancheta europeană privind competenţele pentru secolul XXI!

 

PARTICIPĂ LA ANCHETA EUROPEANĂ PRIVIND PREDAREA ȘI ÎNVĂŢAREA ÎN ȘCOALĂ A COMPETENŢELOR PENTRU SECOLUL XXI, DERULATĂ DE  KEYCONET!

 

 

Institutul de Științe ale Educației anunță lansarea unei anchete europene online despre implementarea competentelor cheie în școala, realizată sub coordonarea rețelei KeyCoNet (Key Competence Network on School Education), la care Institutul de Știinţe ale Educaţiei este asociat începând cu anul 2013.

KeyCoNet este o reţea europeană care activează în domeniul politicilor privind implementarea competenţelor cheie, ca parte a Programului Învăţare Permanentă al Comisiei Europene. KeyCoNet continuă activitatea grupului de experți care au realizat Cadrul european de referință al competențelor cheie, inclus în Recomandarea Parlamentului European și a Consiliului privind competențele cheie din perspectiva învățării pe parcursul întregii vieți (2006).

În acest context, Institutul de Științe ale Educației lansează către profesori, directori, părinți, elevi și alți factori implicați sau interesați de educație invitația la EXPRIMAREA OPINIEI.

Exprimaţi-vă părerea!

Sunteți un profesor, director, părinte sau elev interesat în predarea și învățarea în școală a competențelor pentru secolul XXI, aplicate la situații de viață reale? Dacă da, luați parte la consultarea online, dând un click pe RO, care desemnează versiunea în limba română a chestionarului.

Va dura maximum 10 minute și ați putea fi unul dintre câștigătorii noștri norocoși pe care îi vom invita să participe la conferința finală KeyCoNet din Grecia, la finalul lunii octombrie 2014!

Dacă reprezentați un alt grup de factori implicați și interesați din domeniul educației (de exemplu, o universitate, un minister, un ONG, o organizație internațională, o companie sau un agent economic, mediul de afaceri etc.), puteți lua parte la consultare răspunzând la un scurt sondaj în limba engleză, disponibil   AICI

Ce strategii utilizează școlile pentru a adopta o abordare bazată pe competenţe și cu ce obstacole se confruntă? Care sunt metodele de predare și învăţare pe care elevii le apreciază cel mai mult atunci când se implică în dezvoltarea propriilor competenţe și cum sunt aceste competenţe evaluate? Părinţii consideră abordarea bazată pe competenţe ca fiind utilă și relevantă pentru îmbunătăţirea învăţării la copii lor?

Consultarea publică KeyCoNet (online până la data de 16 iunie 2014) va colecta feedback de la profesori, directori, părinți, elevi și alți factori implicați și interesați din domeniul educației cu privire la predarea și învățarea bazate pe competențe în școală. Acest feedback public va completa feedbackul de tip expert, colectat în paralel, și va fi utilizat în viitor pentru îmbunătățirea și fundamentarea recomandărilor rețelei KeyCoNet pentru politica și practica educațională, care urmează a fi publicate la finalul lunii octombrie 2014 și prezentate la conferința finală KeyCoNet din Grecia.

RO : https://www.surveymonkey.com/s/KeyCoNet_RO

Publicat pe 11 aprilie 2014 Evenimente și informațiiISE in actualitateProiecte in parteneriat