Living democracy – un set de resurse pentru profesori, elevi si formatori in domeniul educatiei pentru cetatenie democratica si drepturile omului (ECD/EDO)

logoLD300x100Universitatea pentru Formarea Profesorilor din Zurich – Departamentul pentru Proiecte Internationale in domeniul Educatiei a dezvoltat sase publicatii / resurse pentru predare-invatare pentru ECD/EDO, in cooperare cu Consiliul Europei. In cadrul unui proiect international, aceste resurse au devenit disponibile in mai multe limbi din tarile Europei de Est. Astfel, sase manuale pentru profesori, elevi, formatori si, in sens larg, pentru toti cei interesati de educatie sunt acum disponibile online, gratuit si intr-o forma de prezentare care permite cautarea pe niveluri de scolaritate ale elevilor sau prin cuvinte-cheie / teme principale, precum: identitate, diversitate si pluralism, conflict, mass-media, responsabilitate, norme si lege, drepturi si libertati, egalitate.

Profesorii pot gasi proiecte de unitati de invatare si fise de lucru pentru elevi, pe care le pot folosi sau pe care le pot adapta in functie de specificul activitatii lor.

In realizarea celor sase manuale s-a pornit de la premisa ca scoala trebuie sa ofere un mediu in care elevii si adolescentii sa poata nu doar sa isi dezvolte competente prin invatarea in clasa, ci si sa le aplice in viata de zi-cu-zi.

Acest site web urmareste sa sprijine profesorii si, in sens larg, educatorii sa gaseasca materiale suport pentru predare-invatare. Materialele propuse sunt disponibile pentru lectura, download sau copiere si sunt accesibile la adresa:

http://www.living-democracy.com/ro/

Publicat pe 17 martie 2017 Articole onlineEvenimente și informații