ISE – partener la Ziua Educatiei non-formale, 28-29 septembrie 2012

Ziua Educaţiei Nonformale

 

 

 

  • Ce se intampla? Ziua Educatiei Nonformale
  • De ce se intampla? Pentru ca vrem sa facem cunostinta publicului larg cu educatia nonformala
  • Unde se intampla? In orice comunitate din intreaga tara
  • Cand se intampla? 28 si 29 septembrie 2012 (si noaptea dintre)
  • Cine o sa o faca? Oricine este interesat sa promoveze activ educatia nonformala
  • Cum o sa o faca? Prin activitati si metode de educatie nonformala organizate in aceste doua zile (si o noapte) in diverse locatii si contexte

Haideti sa vedem cum se mobilizeaza nonformalii ! Sa aratam ca se poate mai bine! Prin implicare, voluntariat, efort comun si dedicatie!

In septembrie nonformalul iese in strada!
Sau vine in scoala, in firma sau la muzeu … sau in oricare alt loc pe care ti-l imaginezi educativ!

28 – 29 septembrie 2012 , doua zile ca oricare altele sau…

O ZI CAT DOUA in care va propunem sa promovam impreuna educatia nonformala!

La ZIUA EDUCATIEI NONFORMALE. Iar anul acesta, la cea de a doua editie, avem o situatie speciala – cea mai lunga zi a anului, care va dura 36 de ore.

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Institutul de Științe ale Educației va propun sa cream impreuna o poveste nonformala de vis!

Ce se va intampla?
Ideea este foarte simpla: vrem sa invitam toate organizatiile/institutiile si toti oamenii, care cred in beneficiile educatiei nonformale si care practica activitati si metode de educatie nonformala, sa realizeze in aceasta zi evenimente vizibile in comunitatile din intreaga tara sub umbrela mare a evenimentului Ziua Educatiei Nonformale.

Se poate realiza o varietate larga de activitati, de la activitati mici, punctuale in diferite spatii, la evenimente stradale, mai mari, cu activitati care mai de care mai diverse. Doar imaginatia este limita si faptul ca trebuie sa fie activitati de educatie nonformala.

Ateliere de origami si quilling, piese de teatru forum, proiectii de filme, mini training-uri, expozitii de fotografie, cafenele publice, dezbateri, evenimente de promovarea a educatiei nonformale, vanatori de comori, city quest-uri…
sunt doar cateva din multele exemple de activitati care ar putea sa fie realizate in cea mai nonformala zi a anului!

De ce acest eveniment?
Pentru ca stim cu totii ca educatia nonformala este o componenta esentiala a educatiei pe tot parcursul vietii si suntem constienti de valentele educative ale muncii noastre, pentru ca vrem sa promovam beneficiile si valorile educationale, pentru ca vrem sa promovam idéea ca oricine poate sa invete oricand si oriunde!

Pentru ca e timpul ca educatia nonformala sa iasa in lumina reflectoarelor, in fata publicului larg!

De ce sa te implici in Ziua Educatiei Nonformale?
Pentru ca faci educatie nonformala si iti place si vrei sa promovezi conceptul la cat mai multa lume
Pentru ca esti activ in comunitatea ta si incerci sa aduci o schimbare pozitiva
Pentru ca vrei sa fi recunoscut la nivel national ca actor al educatiei nonformale


Daca iti place ideea noastra, te rugam sa te gandesti ce activitate ai putea sa faci in comunitatea ta, la nivel local, pentru a promova publicului larg educatia nonformala si sa ne trimiti un mail la adresa: nonformalii@gmail.com cu urmatoarele mentiuni:
Organizatie/institutie/persoana:
Localitate/Judet:
Date de contact (mail, telefon, site):
Activitate/activitati propuse
1. Descrieti sucinct activitatea/activitatile pe care doriti sa le realizati in cadrul Zilei Educatiei Nonformale *se vor folosii aceste descrieri pentru mesajele de promovare de la nivel local si national
2. Mentionati cand si unde doriti sa realizati aceste activitati in cadrul Zilei Educatiei Nonformale si in ce scop (obiective)
3. Mentionati care sunt beneficiarii acestor activitati si cati dintre acestia vor fi implicati?

Noi centralizam toate activitatile care se vor desfasura in acelasi timp in toata tara in timpul celor 2 zile, le promovam si scoatem lumea din casa!

Pana pe 31 august primim mailuri de la voi si in acelasi timp centralizam.
Pentru nelamuriri, intrebari, sugestii ne gasesti la aceeasi adresa de mail (nonformalii@gmail.com), cat si pe blogul http://nonformalii.wordpress.com/ sau pe facebook la http://facebook.com/educatienonformala

Pe scurt:
Iti place si practici educatie nonformala? Crezi in beneficiile aduse de catre educatia nonformala si valoarea ei adaugata in invatarea pe tot parcursul vietii?
Vrei sa promovezi ideea, principiile si practicile educatiei nonformale catre publicul larg? Atunci putem sa lucram impreuna si sa facem acest lucru posibil, in luna septembrie!!!

Pentru ca nonformalul merita sa fie si in comunitatea ta!

Eveniment finantat de Comisia Europeana prin Programul Invatare pe toata Durata Vietii in cadrul proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L. Proiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L. este implementat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerii sai Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Publicat pe 14 august 2012 Evenimente și informații