Continuing Professional Development for ICT in Education and Training

TACCLE4 CDP – este un proiect finanțat prin programul Erasmus+ (Project 2017-1-UK01-KA201-036754/ ‘Strategies, Models and Tools for Continuing Professional Development for Teachers in e-Learning’).  

DURATA PROIECTULUI: 2017-2020

Proiectele Taccle au creat resurse pentru profesori și formatori de mai bine de 10 ani, un proiect Taccle anterior a câștigat premii atât din partea Comisiei Europene, cât și din partea statelor membre pentru excelență și impact. Proiectul de față  se numește Taccle 4, Dezvoltare Profesională Continuă (Continuing Professional Development)

CINE ESTE IMPLICAT?  Consorțiul proiectului este format din 4 parteneri din diferite țări europene (Marea Britanie, Belgia, Germania și România):

CARE ESTE SCOPUL? Scopul principal al proiectului este de a promova metode și pedagogii inovatoare și de a dezvolta materiale, instrumente și acțiuni de învățare care susțin utilizarea eficientă a tehnologiilor informaționale și de comunicare (TIC) în educație.

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

  1. sprijinirea acelor profesioniști din educație care sunt responsabili de dezvoltarea și punerea în aplicare a strategiilor de integrare a tehnologiilor digitale în curriculum la toate nivelurile educaționale, oferindu-le o analiză critică a diferitelor abordări strategice, împreună cu instrumente pentru măsurarea progresiei și calității;
  2. îmbunătățirea eficienței formatorilor și a altor profesioniști care furnizează dezvoltarea personalului în utilizarea tehnologiilor digitale pentru învățare, oferind un manual cuprinzător al formatorilor, care detaliază și evaluează diferite moduri și modele de livrare și includ ghiduri pentru punerea în aplicare a acestora, exemple de bune practici, studii de caz etc.;
  3. îmbunătățirea eficienței formatorilor și a altor profesioniști prin dezvoltarea unui set de instrumente pentru formatori pentru dezvoltarea unor materiale și resurse, de conținut și idei de activități;
  4. să stabilească dacă rezultatele intelectuale ale proiectului sunt transferabile în alte sectoare de învățământ, în special în educația profesională și cea a adulților și să facă recomandări și modificări, dacă acestea sunt relevante;
  5. crearea și facilitarea comunității de practică pentru cei implicați în a ajuta profesorii să livreze noile competențe digitale și să îi ajute să integreze utilizarea tehnologiilor pentru învățare în sala de clasă.

Proiectul TACCLE4 CDP își propune să dezvolte, un set de instrumente pentru manageri, consilieri educaționali și formatori responsabili de promovarea integrării tehnologiilor digitale în școli. Profesorii cu responsabilitate pentru TIC și cei care doresc să-și continue dezvoltarea profesională vor găsi, de asemenea, resursele utile.

Urmați harta de lucru al echipei accesând adresa http://taccle4cpd.eu/, unde puteți găsi următoarele instrumente dezvoltate: Team Map, Route Map, Policies and Strategies, Assessment and Planning, precum și alte instrumente utile. 

Publicat pe 14 februarie 2020 ParteneriateProiecte in parteneriat