ACADEMIA la Institutul de Științe ale Educației/EUROGUIDANCE Romania

În perioada 20-24 mai 2013 va avea loc la București schimbul internațional de experiență în domeniul consilierii și orientării ACADEMIA. Anul acesta vom avea ca invitați 6 consilieri școlari din Franța și Finlanda.

Institutul de Științe ale Educației/EUROGUIDANCE Romania participă în acest program de peste 5 ani și organizează pentru invitații din străinătate un program de discuții și vizite pe durata unei săptămâni pentru familiarizarea acestora cu sistemul de consiliere din Romania. Programul reprezintă, de asemenea, o excelentă oportunitate de schimb de experiență între practicienii din România și cei din Uniunea Europeană.

Pentru zilele de 20-22 Mai, avem disponibile 8 locuri pentru consilieri școlari din București (doar 8 pentru ca grupul să nu fie prea mare și să putem purta discuții cu-adevărat constructive intre noi).

Condiție de participare pentru consilierii școlari din București:

  • Cunoașterea limbii engleze
  • Interes în a purta un dialog cu colegii din Finlanda și Franța, pentru a afla cum funcționează  concret și care sunt caracteristicile sistemelor de consiliere din cele doua țări
  • Interes în a împărtăși din experiențele proprii de lucru cu elevii, părinții și cadrele didactice

Confirmările consilierilor școlari din București pot fi trimise la adresa bpetre@ise.ro pana la data de 15 mai 2013.

Suntem siguri că acest schimb de experiență va constitui o reală oportunitate de învățare și dezvoltare profesională, de inițiere a unor proiecte și parteneriate, de conturare a unor direcții comune de acțiune viitoare!

Vă așteptăm!

Echipa Euroguidance România

(Petre Botnariuc, Speranta Țibu, Ciprian Fartușnic, Alina Gavriliță)

Publicat pe 9 mai 2013 Evenimente și informațiiISE in actualitate