Școala de acasă – sprijin pentru profesori prin atelierele CRED

Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice, specialiștii Institutului de Științe ale Educației au contribuit, în cadrul proiectului CRED, la realizarea unor ateliere despre utilizarea unor platforme și instrumente necesare în predarea online.

Activitățile proiectate și implementate, cercetările realizate anterior, au evidențiat nevoia cadrelor didactice de a-și perfecționa competențele digitale și de a învăța să utilizeze mai bine noile tehnologii. De asemenea, s-a constatat un deficit privind competenţele cadrelor didactice, în acest domeniu, în special cu privire la utilizarea resurselor educaţionale deschise.

De aceea, Atelierele CRED au vizat competențe necesare cadrelor didactice pentru a-și putea desfășura activitatea pe perioada suspendării cursurilor și au avut ca subiecte: Utilizarea Microsoft Teams, Utilizarea Google Calendar și Google Meet, Utilizarea Livresq și Zoom, Utilizarea Webex.
Atelierele pot fi vizionate accesând: YouTube Educred

De asemenea, pagina digital.educred.ro a fost proiectată și lansată pentru cadrele didactice, cu scopul de a oferi cât mai multe alternative care să sprijine activitatea didactică online.

  • Pagina a fost de ajutor ?
  • Da   Nu
Publicat pe 23 martie 2020 Evenimente și informații